Crescatorie de discusi, pesti exotici discus de vanzare.

Get Adobe Flash player

Ida discus hatchery este un site de acvaristica, prezinta o crescatorie de pesti exotici Discus si va punem la dispozitie urmatoarele varietati pentru vanzare:
discus pigeon blood, leopard, marlboro red, discusi red turqoise, snow white, yellow white, pigeon snakeskin, discus leopard snakeskin, super eruption, discusul red velvet, blue diamond, cobalt, gold master, brown, calico, melon, vanzare discusi pui si adulti la preturi fara concurenta. Informatii relevante despre boli si tratamente pentru pestii exotici Symphysodon discus.

& nimic=& & galerie discus =Galeria se deschide intr-o fereastra noua. Discusii prezentati sunt din stocul disponibil.
(910) 670-3562

& & crescatorie de discusi cu vanzare =

Ida Discus

Inca din anul 2000, am pus la dispozitia clentilor nostri discusi sanatosi si de ce mai buna calitate.
In toamna anului 2009, din pacate am renuntat partial la reproducerea si distributia discusilor.
Din luna Aprilie a acestui an, revenim pe piata cu cele mai noi varietati, la aceeasi calitate cu care v-am obisnuit. Nu am schimbat doar look-ul site-ului, ci si continutul. Acesta pe langa prezentarea crescatoriei, devine un site cu informatii utile dedicat discusului, articole despre boli si tratamente ale acestuia dar si multe alte sfaturi foarte importante privind cresterea discusilor.

& & oferta discusi de vanzare =

Oferta actualizata Noiembrie-Decembrie

Va punem la dispozitie discusi de cea mai buna calitate, varietati exotice si va garantam pentru sanatatea acestora.
Dimensiunea minima la care sunt vanduti discusii, este de cca. 6-7 cm (nu va sfatuim sa cumparati discusi sub aceasta dimensiune)si se masoara de la cap la coada. Discusii maturi au varsta de maximum 2 ani.
Preturile sunt calculate in functie de varietate si dimensiunea pestelui.

Oferta de discusi este valabila in limita stocului disponibil.

& & reteta mixtura =

Mixtura din inima de vita


Ingrediente: 2Kg Inima de vita, 500gr Peste (fara oase), 500gr Creveti, 200gr Spanac, 1 Buc. Salata, 100gr Morcov, 100gr Usturoi, 1Buc Banana, 1 Mar.
Extra: 5 tablete Multivitamine, 5 tablete Calciu, 2 capsule Spirulina, 200gr Tetra sau Sera Discus
Mod de preparare:
Se curata foarte bine inima de grasimi si se taie cubulete de cca. 2-3cm. Pestele (somn, cod sau un peste fara oase) se dezoseaza si se jupoaie de piele. Se curata si se spala legumele/fructele. Toate ingredientele se toaca printr-un blender sau robot de bucatarie pâna obtineti o pasta foarte fina. Aceasta pasta o vom amesteca cu vitaminele, calciul, spirulina si tetra discus, pasta se va pune in pungi groase de cca. 0.5cm si se congeleaza. Dupa ce mixtura este congelata, o taiem in bucatele de cca. 0.5cm si o vom da ca hrana (congelata) pestilor.

& & ida discus =

Bine ati venit pe pagina noastra

Va punem la dispozitie pesti Discus de cea mai buna calitate, sanatosi, forma rotunda, crescuti in conditii optime.
In acest moment, pe site gasiti informatii utile despre discusi, puteti verifica noua noastra oferta si savura cateva poze cu exemplare deosebite ale acestei specii in galeria de imagini.

Speram sa gasiti pe site-ul nostru informatiile pe care le cautati despre discusi.


IdaDiscus

& & varietati de discusi =

Discus Strains


Dupa cum spuneam la sectiunea habitat, in natura exista trei varietati de discus, Symphysodon aequifasciatus, Symphysodon discus si Symphysodon haraldi. Prin imperecherea acestora au rezultat zeci de strain-uri hibride de care ne bucuram in acest moment. Iata cateva dintre acestea:

&- Pigeon Blood & intretinere discusi =

Cresterea Discusului


Discusul este un peste de talie mare si pentru a ajunge la dimensiunea maxima, are nevoie de un bazin pe masura. Recomandam cresterea discusilor in bazine de minimum 200 de litri si o inaltime de minimum 45 de centimetri. Apa trebuie sa fie filtrata eficient si reimprospatata cel putin o data pe saptamnana, cca. 30 de procente din volumul acvariului. Discusii traiesc la temperaturi ridicate ale apei, peste 28 de grade, iar plantele trebuie alese dupa acest criteriu.
Se poate asocia cu pesti neagresivi care suparta temperaturi ale apei de peste 28-30 de grade. Alimentatia trebuie sa fie bazata pe carne ( vezi mai multe detalii despre alimentatia discusilor )

& & pregatire bazin discusi =

Popularea Bazinului


Popularea bazinului cu discusi, trebuie facuta in functie de capacitatea acestuia. Discusul este un peste de cârd si din acest motiv, cel putin in periada cât este pui, populatia de discusi ar trebui sa fie de 1peste la 10L de apa (10pesti/ 100L). Pentru discusii adult este recomandata cresterea in bazine cu capacitate mare (minimum 200L). Acestia vor avea nevoie de 25-30L/peste.

& & prevenire boli =

Prevenirea Bolilor


Prevenirea bolilor este evident una din grijile care trebuie sa ne preocupe cât mai mult, deoarece multe dintre boli in faza incipienta, sunt mai greu de diagnosticat si uneori prea târziu pentru a fi tratate. In cazul in care nu avem un bazin de carantina, este foarte important ca atunci când aducem discusii in acvariu sa fim siguri ca acestia nu au fost crescuti in conditii precare si sunt perfect sanatosi. Cel mai bun mod de prevenire a bolilor consta in a asigura o calitate a apei care sa nu permita scaderea sistemului imunitar al pestelui. Aceasta se face printr-o filtrare eficienta si prin schimburi cât mai dese de apa. Este importanta calitatea apei care nu trebuie sa sufere fluctuatii majore (pH, amoniac, nitrati etc.)ce pot stresa pestele, scazându-i astfel imunitatea impotriva bolilor. Important este ca si temperatura sa fie stabila intre 28-30grade celsius. Putem intari sistemul imunitar al pestilor si prin adaugarea de vitamine in mancare (mixtura), astfel suntem siguri ca pestele primeste suplimentul de vitamine necesar. Discusul fiind peste de apa dulce NU absoarbe sau bea multa apa, deci medicamentele si vitaminele care trebuiesc dizolvate in apa nu sunt foarte eficiente pentru boli interne. Adaugand medicamente in mancare putem stii exact dozajul primit de peste.

& & treatamente discus =

Medicamentatie


Dupa cum spuneam diagnosticarea bolilor este inselatoare si nu vom publica pe acest site niciun tratament. Puteti recunoaste un peste bolnav prin comportamentul acestuia. In primul rând va refuza hrana si probabil se va inchide la culoare. In acest moment trebuie sa il studiati cu atentie daca nu cumva prezinta semne ale vreunui fungus ori parazit extern. In general acestea sunt usor de tratat si nu necesita medicamentatie; pot fi tratate prin schimburi masive de apa si cresterea temperaturii cu 3-4grade. Daca nu prezinta acesti fungusi externi, este posibil ca pestele fie infestat cu paraziti interni sau fixati pe branhii. In acest caz cel mai bun lucru care il puteti face este sa cautati cât mai multe informatii ( internet / presylvian !.evitati forumurile pentru astfel de informatii.! ) despre diagnosticarea bolii si tratamentele acesteia. In unele cazuri, daca pestele nu raspunde la tratament ori e prea tarziu diagnosticat,acesta este mai bine sa fie eutanasiat (congelat).

& & boli discus =

Boliile Discusului


Din pacate "faima" discusului de peste "pretentios si sensibil", il tine departe de acvariile multora dintre dumneavoastra.
Noi avem o parere diferita de a multora dintre "veteranii" care au dat aceasta reputatie discusilor, si va vom prezenta argumentele logice care o sustin:
- boliile specifice discusului: in aceasta categorie, boli specifice disusilor, intalnim persoane ca sustin ca anumite boli specifice discusului, sunt transmise de catre alte specii acestora. Are vreo logica?.. Considerati ca aceea care spun acest lucru va pot da sfaturi despre specia discus? ... Toate organismele vii au o anumita imunitate impotriva virusilor sau a oricarui parazit, speciile au boli specifice iar familiile acelor specii dezvolta imunitatea impotriva acestor paraziti sau nu. Astfel privind lucrurile, vedem ca discusul devine un peste mai comun si nu e atat de "special" din acest punct de vedere. Revenind la aceste boli specifice discusului, ele sunt activate atunci cand pestelui ii scade sistemul imunitar ( vezi sectiunea prevenirea bolilor pentru detalii ). De ce ii scade sistemul imunitar? Din cauza noastra. Incercati sa apelati la logica si ratiune atunci cand cineva va spune ca discusii sunt "deosebiti" atunci cand vine vorba de boli. Acel cineva, a auzit ca un var al unui vecin de la scara trei, a facut armata cu un individ care crestea guppy intr-un borcan si acesta l-a luminat in privinta discusului.
Dupa cum bine stiti, noi nu prezentam boli si tratamente specifice acestora, simptomele bolii, diagnosticul si tratamentul putand creea confuzii. Va sfatuim sa observati atent pestele pentru un diagnostic precis, astfel ii veti administra tratamentul corect.
- discusul este pretentios, de ce? moare atunci cand nu avem grija de el?, niciodata nu am inteles de ce ii spune pretentios si nu cred ca are rost sa revenim la discursul anterior.
Discusul este deosebit din alt punct de vedere in privinta bolilor. Acesta este foarte rezistent la medicamentatie, suportand usor schimarea drastica a temperaturii si a chimiei apei, schimbare fatala pentru alte specii de pesti exotici. Noi sustinem ca discusul este probabil cel mai rezistent peste exotic de apa dulce pe care il putem creste in acvariile noastre.

& & calitatea apei =

Calitatea Apei


Apa din acvariile noastre trebuie sa fie mereu proaspata indiferent de ce specii de pesti exotici crestem.

Chimia Apei : pH-ul apei se masoara pe o scara de la 0 la 14. Valoare de 7pH este neutra, sub aceasta valoare apa devine acida, peste aceasta valoare apa este alcalina. Scara de masurare a pH-ului este una logaritmica, deci un pH de 8 este de 10 ori mai alcalin decât 7, valoarea 9 este de 100 de ori mai alcalina decât 7, s.a.m.d.. Evident ca o schimbare brusca a pH-ului poate afecta pestele putând fi chiar fatala. Cu toate acestea discusul rezista la valori variate ale pH-ului 4.5-12 daca aceste valori nu sunt modificate brusc. Multi acvaristi, mai ales la inceput (ca si mine) acorda prea multa atentie masurarii pH-ului. Este mai important insa sa mentinem calitatea apei in acvariu la limite acceptabile prin schimburi frecvente de apa care vor mentine aceleasi valori ale pH-ului in permanenta.
Temperatura optima de crestere a discusului este de 28-29grade. Ea poate fi crescuta pâna la 34-37grade in cazul tratamentelor a diferite boli.

& & hrana discusi =

Alimentatia Discusului


Alimentatia discusului trebuie sa fie una bazata in general pe carne. Un peste bine hranit este un peste sanatos si este mult mai rezistent bolilor decât un peste cu o dieta limitata la mancare deshidratata.
Tipuri de hrana recomandate
- Mixtura din inima de vita facuta de noi, este probabil hrana cea mai consistenta si "sanatoasa" pe care o putem oferii pestilor.
- Artemia salina este un crustaceu de apa sarata care este considerat "curat" si recomandat de acvaristi ca si hrana congelata . Acestea impreuna cu hrana deshidratata, sunt suficiente pentru a oferi pestilor o dieta sanatoasa si bogata in nutrimente si vitamine.
Pe langa acestea mai exista hrana vie care in opinia mea nu este indicata pentru cresterea dicusilor sau altor specii de pesti exotici.
Discusii pâna ajung la vârsta de 6-7luni trebuiesc hraniti cu cel putin 4 mese/zi care sa contina carne (artemia si inima de vita) si o masa de hrana deshidratata. Intre 7 si 12 luni il vom hrani de 3ori pe zi. Adultii sunt hraniti de doua ori pe zi.

& & habitat =

Habitatul Discusului


Discusul apartine genului Symphysodon, care include trei specii:
-Symphysodon aequifasciatus
-Symphysodon discus
-Symphysodon haraldi

Aceste trei specii inoata in diferiti afluenti ai Amazonului (Rio Negro, etc) in Brazilia, Peru si Columbia, si sunt acomodate unuei valori a pH-ului de 5,1-6,6 , iar temperatura variaza intre 26 si 30 de grade celsius.

(citeste informatii despre contitiile optime din acvariu)

& & informatii =

Despre Discus


Dintre multele varietati de pesti exotici crescute in acvariile noastre, probabil nici unul nu ne-a fascinat mai mult decat discusul.

Discusul este un peste de apa dulce, traieste in cativa dintre afluentii raului Amazon si este considerat cel mai spectaculos peste de apa dulce datorita formei sale, coloritului si nu in ultimul rand comportamentului sau deosebit. Acesta face parte din familia cichlidae-lor. Ca si majoritatea specilor acestei familii de pesti exotici, discusul inoata in card si de aceea este indicat ca in acvariu sa existe mai multe exemplare de discusi. In general este recomandata cresterea discusilor departe de alti pesti, alaturi de neoni sau alte specii de talie mica care sa reziste la temperaturi ridicate ale apei. Noi recomandam crearea conditiilor optime discusului, si asocierea cu pesti mai putin agresivi si teritoriali.

& & contact = contact info & & vanzare discusi =

Cum Cumpar


Achizitionarea discusilor se face direct din crescatorie in cazul in care sunteti in localitate (BUCURESTI).
Pentru comenzi in afara localitatii, valoarea minima a acestora trebuie sa fie de minimum 300 RON (nu platiti si alte taxe de transport sau ambalare). Plata se va face in avans, prin mandat postal sau virament bancar.
Pestii sunt expediati in maximum 48 de ore de la confirmarea platii.


Acesti termeni nu sunt negociabili.

& & oferta discus = & & crescatorie de discusi =

Informatii crescatoria de discusi

Ida's Discus a luat fiinta in anul 1999 si a pus la dispozitia pasionatilor de pesti Discus exemplare sanatoase si deosebite.
Capacitatea crescatoriei este de cca. 10 000L de apa si speram ca pana la finele acestui an, aceasta sa fie dublata. Intotdeauna am garantat pentru sanatatea discusilor vanduti de catre noi si am oferit asistenta clientiilor nostri(si nu numai), atunci cand s-a intamplat sa intampine vreo problema in bazinul cu discusi.
Vom continua sa diversificam varietatiile de discus si sa va oferim spre vanzare pesti sanatosi si de cea mai buna calitate.

& & cumpara discusi = Copyright © 2000-2012 Ida's Discus &